+46730917291 info@activehunt.se

Ungern

Drevjakt i Ungern 2022

Följ med till Ungern

Vi erbjuder en en kanonfin drevjakt till Ungern till jaktområdet Szantod med mer än 18.000 Ha som ligger vid södra stranden av Balatonsjön. Området har en bra livsmiljö för alla typer av viltarter med sina skogar (48%), jordbruksmarker (50%) och odlingsmarker för vilt (ca: 160 Ha). Utsikten över Balatonsjön på fina kullar täckta med ekskog är ett typisk utseende i detta område. Det är ett mycket viktigt markområde i SEFAG’s viltförvaltning och jaktliga verksamhet.

Under drevjakterna i Ungern skjuter man kronhindar, kronkalvar, dovhindar, dovkalvar och vildsvin i alla kön och storlekar. I snitt fälls det i detta jaktområde 1,5-2 vilt per jägare och jaktdag och jaktgruppen är normalt 12-15 jägare. Normalt fälls det ca: 40% vildsvin och 60% hindar och kalvar, vilket är en fantastisk jakt för den som vill skjuta mycket kronvilt). Det är 3 drev på en dag, 2 på morgonen och 1 på eftermiddagen. Mitt på dagen serveras det en enkel varm lunch och vid 17-tiden är det viltparad.

Kontakta oss för fällavgifter. Deltagaravgift och fällavgifter per jaktdag reduceras med en viss procent om det fälls mindre än 11 vilt på en dag. Detta ställer krav på organisationen att det skall fällas många djur för att de skall få en lönsam jakt. Drevjakten utförs på 3 jaktdagar och med 4 hotellnätter i Ungern på Hotell Wellamarin  där man kan avnjuta kvällen efter jakten i SPA-anläggningen.

Med delat boende i dubbelrum för 4 nätter och 3 jaktdagar ligger alla fasta kostnader på drygt 1500 EUR/jägare för hela resan exkl flyg. Beroende på hur många suggor och galtar som fälls så brukar totalpriset per jägare för hela resan exkl. flyg sluta mellan 2500 EUR – 3000 EUR. Skjuter gruppen mest årsgrisar, hindar och kalvar så blir det naturligtvis som lägst totalpris. Majoriteten av alla galtar som normalt fälls brukar hamna på den lägsta tariffen för betlängd 12-14.95cm och några enstaka på den näst lägsta. Vi önskar er en trevlig resa!